Rólunk

Az ELITE Basket Törökbálint csapatait működtető sportszervezet neve:

ELITE Sportegyesület

Székhely: 2071 Páty, Telki út 028/38.
   
Bankszámla száma 11600006-00000000-14641655 (ERSTE)
   
Legtöbb hazai mérkőzésünk helyszíne: Törökbálint Sportközpont, Sportcsarnok
  2045 Törökbálint, Óvoda u. 6.
   
Edzések foglalkozások helyszínei: Törökbálint Sportközpont, Sportcsarnok
  Törökbálint, Bálint Márton iskola (Köztársaság tér)
  Törökbálint, Zimándy Iskola
  Budakeszi, Széchenyi Iskola
   
Központi e-mail cím: info@elite-basket.hu
   
Elnök: Spiriev Attila
e-mail cím: spiriev@elite-basket.hu
   
Alelnök: Dr. Kun Péter
   
Szakosztályvezető: Dr. Spiriev Olivér
e-mail cím: oliverspiriev@gmail.com
   
Technikai vezető: Molnár László
e-mail cím: nwtkft@gmail.com

Az ELITE SE 2005-ben alakult sportegyesület, amely a Pest Megyei Bíróság 2005. június 30-án kelt végzésével vált közhasznú társadalmi szervezetté.

Az egyesület alapvető céljai között szerepel a rendszeres sportolás, versenyzés, testedzés biztosítása, az ilyen igények felkeltése, a társadalmi öntevékenység és a közösségi élet kibontakoztatása, valamint a sportszerető, kultúrált emberek neveléséhez való hozzájárulás.

Az egyesület székhelye Pátyon van, de a legtöbb edzés, mérkőzés Törökbálinton, továbbá Budakeszin zajlik. Az egyesület a tevékenységét a régió több települését bevonva folytatja, így az érinti Páty, Budaörs, Érd, Zsámbék, Bicske, Telki, Perbál, Diósd településeket, és részben Budapestet is.

Az ELITE SE igazolt amatőr versenysportolói mellett lehetőséget biztosít további gyermekeknek a rendszeres testedzésre, sportolásra. Ennek keretbe foglalásaként évek óta saját szervezésű rendszeresen lebonyolításra kerülő (általában a szorgalmi időszak minden hónapjában) mini korosztályos kosárlabda torna-sorozatot rendezünk, amelyen a résztvevő iskolák illetve egyéb önszerveződésű gyermekcsoportok térítésmentesen vehetnek részt.

Versenyző csapataink az évek során számos szép sikert értek el. A korosztályos Országos Bajnokságon elért eredményeink közül kiemelkedik az Országos Kadett Bajnokság Döntőjében elért 5. hely (2007) és az Országos Junior Bajnokság Döntőjében elért két 6. hely (2008, 2009). Gyermek csapatunk 2007-ben bejutott az Országos Döntőbe, ahol a 14. helyen végzett. A Vasassal közös kadett csapatunk (Vasas-ELITE Basket néven) 2011-ben Országos Bajnoki címet szerzett. A döntőn két ELITE-es játékost is a torna legjobbjai közé választottak.

Emellett a korosztályos Budapest bajnokságokban számos 1-6. helyet értünk el. A Pest Megyei korosztályos bajnokságokban eddig négy bajnoki címet és több érmes helyezést gyűjtöttünk be. A Diákolimpiákon játékosaink és edzőink országos döntőkbe, elődöntőkbe és regionális győzelmekhez segítették a Bálint Márton Általános és Középiskola (Törökbálint) és a Széchenyi Általános Iskola (Budakeszi) csapatait.

Junior csapatunk a 2012/2013-as szezonban Budapest Bajnok lett és megnyerte a Regionális Bajnokok Országos Döntőjét is. A juniorok a 2013/2014-es évadban is megnyerték a Regionális Bajnokok Országos Tornáját.

A 2014/2015-ös bajnoki évadban Junior együttesünk megnyerte Közép-Magyarország régiós döntőt, 1. helyen végzett az Országos Kiemelt Junior Bajnokság alsóház Keleti csoportjában, majd beverekedte magát az országos döntőbe. Ezzel a Kiemelt Nemzeti Bajnokság bevezetése óta az ELITE Basket Törökbálint az első olyan junior csapat, amely a Regionális Bajnokságból felküzdve magát, bejutott az Országos Döntőbe. Serdülő csapatunk is országos főtáblára jutott.

2014/2015-ben az Országos Diákolimpiákon óriási sikereket értek el játékosaink. A 3x3 kosárlabda mindkét korcsoportjában ELITE-es partneriskolák nyerték meg az országos bajnoki címet, a hagyományos kosárlabdában pedig országos ezüstérmet akasztottak sportolóink nyakába.

A 2015/2016-os szezonban a Junior (U18) együttesünk az Országos Kiemelt Junior Bajnokságban szerepelt, és az Országos B-Döntő 6. helyén végzett. A Kadett (U16) csapatunk kvalifikálta magát az Országos Kiemelt Kadett Bajnokságba, és megszerezte az Országos B-Döntő 3. helyét. U15 együttesünk megnyerte a Pest megyei U15 bajnokságot.

2016/2017-ben az U15 korosztály ismét első helyen végzett a Pest megyei bajnokságban, az U16 pedig az Országos Kadett bajnokságban a Közép régió 3. helyén végzett.

A 2017/2018-as szezonban csapatszinten az U18 volt a legeredményesebb, amely kivívta a jogot, hogy az Országos Kiemelt Junior Bajnokságban szerepelhessen, és végül az Országos B-Döntő 6. helyét szerezte meg.

Fontos koncepciónk, hogy az alsó korosztályokban nem hajszoljuk a gyors eredményességet, miközben persze az adott mérkőzéseket igyekszünk megnyerni. Számunkra elsődleges a játékosok képzése, és büszkék vagyunk arra, hogy számos ELITE Basket játékos eljutott már a felnőtt NB-I-ben (A/B) való pályára lépésig is (eddig: Nedelcu Gergő, Moravcsik Áron, Spiriev Olivér, Czakó Tamás, Lakits András, Bíró Péter, Czégel Dániel, Trinder László, Fülöp Botond, Boinitzer Dávid, Tóth Richárd, Takács-Varga Bendegúz, Fernengel Bálint, Major Gergely, Vajda Ákos, Horváth Kristóf, Dobos Márk, Máriás Gergely, Bagi Donát, Bognár Mátyás, Nagy Adrián, Gonda Zsombor).

Eddig 11 ELITE Basket játékos lépett pályára mérkőzésen a különböző korosztályos magyar válogatottakban (Moravcsik Áron, Nedelcu Gergő, Czakó Tamás, Spiriev Olivér, Lakits András, Horváth Barnabás, Fülöp Botond, Boinitzer Dávid, Major Gergely, Máriás Gergely, Horváth Kristóf).

Fontos számunkra, hogy elősegítsük legtehetségesebb játékosaink szakmai előmenetelét, amihez kitűnő lehetőséget nyújt az az együttműködési megállapodás, amit az MTK Törökbálint NB-I/B osztályú csapatát működtető MTK ELITE Basket Kft-vel kötöttünk. Így a legjobb junior játékosaink felversenyezhetnek az U20-as csapatba, sőt a a felnőtt együttesbe is.

Folyamatosan várjuk gyermekek és fiatalok jelentkezését a 36-20-944-9049 telefonszámon (Molnár László, technikai vezető) vagy az info@elite-basket.hu e-mail címen.

Tartozz Te is az ELITE-hez!