U15: Magabiztos győzelmek a Pest megyei bajnokság nyitányán

U15: Magabiztos győzelmek a Pest megyei bajnokság nyitányán

2002-2003-as (U15) csapatunk 2016.10.16-án Vasárnap Leányfalun vett részt a Pest megyei bajnokság idei első fordulóján. Két mérkőzést játszottunk, melyeken jó játékkal, magabiztosan arattunk nagyarányú győzelmeket.

ELITE Basket – Herceghalmi Tigrisek  157-14 (43-2; 31-3; 38-7; 45-2)

A két csapat között fennálló hatalmas különbség ellenére játékosaink alázatosan és koncentráltan játszottak a mérkőzés egészében. Azért volt ez fontos, mert így a tanult játékelemek gyakorlására tudtuk használni ezt a 40 percet. Számos szép megoldás volt, elsősorban sávok helyes használata valamint az első- és a második szándék megkülönböztetése tekintetében.

ELITE Basket – PAFC Basket  95-54 (28-8; 15-14; 25-15; 27-17)

A tavalyi év 2002-es regionális bajnoka volt az ellenfél a második összecsapáson, akik ellen - a második negyed első felét leszámítva - előnyünket fokozatosan növelve, helyenként igen tetszetősen játszva szereztük meg a győzelmet.

Spiriev Olivér: „Az idei Pest megyei bajnokság nagyon fontos nekünk, hiszen azt a jövő évi kadett csapatunk építésére használjuk fel. Büszke vagyok a játékosokra, hogy a magabiztos győzelmek ellenére sem szórakoztuk el ezeket a mérkőzéseket, hanem minden percét kihasználtuk gyakorlásra, ami nagyon profi hozzáállásra vall. Örömteli, hogy minden játékoson látszik a sok befektetett munka. A továbbiakban is csapatépítésre fogjuk használni a Pest megyei bajnokságot, számomra pedig komoly tanulsággal szolgál, hogy ki az a 2003-as és annál fiatalabb játékosok közül, aki részese kíván lenni ennek a közösségnek, és ki az, aki nem. A nagy reménységű 2002-es játékosokból valamint a 2003-as Herhoff Gergőből és Béres Milánból álló maghoz olyanoknak lesz lehetőségük csatlakozni, akik magukévá teszik ennek a csapatnak a mentalitását és töretlen fejlődni akarását. Külön köszönöm a 2004-es Urbán Gergőnek, hogy első szóra a rendelkezésünkre állt Nagyon remélem, hogy Gergő jó élményekkel gazdagodott, mi egy szuper, igazi „ELITE-es” fiút ismertünk meg benne.  Gratulálok a csapatnak!”