Országos Diákolimpia 4. helyezést értünk el

Országos Diákolimpia 4. helyezést értünk el

2019/2020. Tanévi V-VI. Korcsoportos kosárlabda országos diákolimpia döntő, Debrecen

Országos elődöntő eredményeink: Törökbálint - Eger (94-54), Törökbálint - Szombathely (82-76)

Az Eger és a Szombathely legyőzésével jutott be a Törökbálint Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola az országos döntőbe.

Az iskola színeiben több aktív és volt MTK ELITE Basket játékost is megtalálhattunk. Köztük az NB1/B csoportban játszó Juhász Kájuszt és az U18/U20-ban játszó Veres Zsombort. A csapat edzője Keszler Márton által felkért Tóth András, aki szintén az MTK ELITE Basket játékosa és edzője.

A volt ELITE-esek közül megtalálható volt Szabó Márton, Kálnai Baldvin, Deák-Bárdos Richárd.

A csapat névsora fentről balra haladva: Deák-Bárdos Richárd, Szabó Márton, Tóth András edző, Veres Gáspár, Hadházi-Barát Ádám, Veres Zsombor, Lukács Péter, Juhász Kájusz, Konkoly Dominik, Kapinecz Gergő, Petrovics Balázs. A játékot nem tudta vállalni sajnos két alap embere a csapatnak, Kálnai Baldvin sérülés, Opauszki Balázs tanulmányi okok miatt.

Az országos döntőn a “B” csoportba kerültünk a Szolnokkal, Székesfehérvárral, Hódmezővásárhellyel együtt.

Törökbálint - Szolnok  67-69

Egyből egy nagyon izgalmas mérkőzést játszhattunk. Mindenkin látszott az izgulás, de főleg rajtunk és 38-23-mal fordultunk a második félidőre. Juhász és Deák gyors két triplája révén, majd Veres G. gól jó plusz egye meg is hozta nekünk a ritmust és vissza tudtunk zárkózni a mérkőzésbe. Végig egy-egy pontokkal haladtak a csapatok egymás mellett, majd az utolsó 20 másodpercben a Szolnok támadhatott és kaptunk egy triplát. 8 mp volt hátra Veres eleresztett egy triplát, ami kijött, de Deák hatalmasat ugrott érte. Sprint a hármas vonalra és egy dudaszós faultot fújtak be. 3 büntetőt dobhattunk, melyből az első ki is maradt, ezzel elvesztve az első mérkőzésünket.

Törökbálint – Hódmezővásárhely  58-83

Tudni kell, hogy a Hódmező megverte a Székesfehérvárat 72-73-ra. Sok időnk nem volt búslakodni, hiszen délután már is jött a következő mérkőzés. A Szolnok elleni fájó vereséget szerencsére el tudtuk felejteni és 100%-al nekimenni a Vásárhelyieknek. Már rögtön az első negyedben kialakult a 15 pontos fór és egész végig tudtuk tartani. Itt minden játékosunk a pályára tudott lépni és pontot szerezni. Külön extra volt Petrovics Balázs 9-dik osztályos tanuló védekezése.

Törökbálint- Székesfehérvár  63-54

A Fehérváriakkal szemben elég nagy lélektani előnyben voltunk, hiszen ők 0-2-vel álltak. Ezt kihasználva sebességgel és agresszivitással tudtunk kosárlabdázni mely meghozta az eredményt a félidőre (34-21). A fordulás után kicsit megpihentünk, de egyből észhez is kaptunk. Ezen a mérkőzésen is mind a 10 játékosunk tudott érvényesülni. Ezzel a győzelemmel bejutottunk a TOP4 közé.

Körmend - Törökbálint  76-35

Ezen a mérkőzésen a bajnokcsapat ellen játszottunk. Itt azok a játékosok kaptak több szerepet, akik eddig kevesebb játékperchez jutottak. Ki kell emelnem Hadházi-Barát Ádámot, aki 0-dikos létére kő keményen felvette a Körmendiek ellen a versenyt. Így a bronzéremért játszhattunk, ismét a Szolnok ellen.

Szolnok - Törökbálint  82-67

Rettentő nagy irammal és keménységgel kezdtük a mérkőzést, mely meg is látszott az eredményen. 12 ponttal is vezettünk és hirtelen 7 játékos játszott a szolnoki csapatban. Ez kicsit összetört minket ám a félidőben mégis mi vezettünk 39-37. Minden lehetséges dolgot befújtak ellenünk, mi pedig semmit nem kaptunk meg. 3-szor gyorsindításban hátulról faultolták Juhászt, de néma maradt a síp. Bár mindent elárul a harmadik negyedben 11-2-es fault arány, melyben 2 technikai is volt. Sajnos ez teljesen összetört minket az utolsó negyedre, ahol csak 10 ponttal mentek. Elfáradtunk, szétestünk és ezzel a 4. helyet sikerült behúznunk.

Magasan túlszárnyalta magát a Törökbálint diákolimpiai csapat, hiszen 10 emberrel, melyből szinte 200 percből 7 játékos játszott több mint 150 percet kiváló eredmény.

További képek: https://www.facebook.com/pg/diakolimpia/photos/?tab=album&album_id=2552420321708135&ref=page_internal

Tóth András edző: Rettentő sok mindent tudnék most mondani, szóval ez hosszú lesz. 😊 Előszőr is szeretnék köszönetet mondani Keszler Márton Igazgatónak és Kiss András testnevelőnek és volt osztályfőnökömnek, hogy volt diákként és fiatalságom létére egy igen komoly feladattal bíztak meg. Szeretném megköszönni a fiúknak, hogy el tudták különíteni a barátságunkat és azt, hogy elfogadtak edzőnek. Köszönöm nekik azt a küzdeni akarás vágyát, amit tettek az iskoláért, egymásért és értem az egész diákolimpia alatt. Amit letettek az asztalra hihetetlen volt, hiszen több játékos már rég felmondott az aktív sportolással és csak testnevelés órán fogott labdát. Ki kell emeljem Juhász Kájusz teljesítményét, mert amit Ő az 5 mérkőzésen tett szinte 0 pihenéssel az valami elképesztő volt. Számomra ez egy hihetetlen nagy élmény volt, játékosként tudtam, hogy ez milyen fáradtsággal jár, de most már tudom, hogy egy edzőnek is elég kemény 200 percből 200 percet koncentrálni és kiabálni a pálya széléről. Csalódottságra semmi oka nincsen egyik játékosnak sem, hiszen a csapat elszenvedett katonái ellenére, hatalmas extrát csináltunk. Büszke vagyok az egész csapatra!!

HAJRÁ ELITE!!!

HAJRÁ BMÁKI!!!

Stáb: