U14: " Kizárás - Lepattanó "

U14: " Kizárás - Lepattanó "

Serdülő csapatunk második helyezést ért el az "E" csoport négyes tornájában, de ha a fent említett két dolgot jobban elsajátítjuk, akkor várhatóan még jobb eredmények előtt állunk. 

NEMZETI FIÚ SERDÜLŐ BAJNOKSÁG, ALAPSZAKASZ, IV. FORDULÓ

“E” csoport

Helyszín: Monor, Szterényi Sportcsarnok

2017.11.25.

ELITE Basket Törökbálint - JKC 66-32 (17-6; 18-7; 13-6; 18-13)

Negyedről negyedre növeltük a két csapat közti különbséget. Kiváló gyakorlás volt ez a találkozó arra, hogy gyakoroljuk a támadó és a védő játékokat. Az ellenfél a záró periódusban jobban támadta a támadó lepattanókat mint mi a védőt, ezért tudott az ellenfelünk tíz pont fölé kerekedni ebben a negyedben.

BKGDSE - ELITE Basket Törökbálint 54-50 (14-18; 17-12; 14-14; 9-6)

Ezen a találkozón is stabilan védekeztünk a mezőnyben. Akarást és küzdést láthattunk a srácoktól. Az első mérkőzés utolsó negyede már figyelmeztetett  minket, hogy a kizáró mezőny munkánk és a lepattanó szerzésünk még közel sem mondható stabilnak. A záró negyedben mintha a lepattanó játékban szinte teljesen kimaradt a repertoárunkból. A támadó oldalon ezt a hátrányt nem tudtuk kompenzálni. Ennek köszönhetően a szoros végjátékban ugyan,  de alulmaradtunk.

Simon Nándor edző értékelése: “A sportolók rengeteget fejlődtek az elmúlt időszakban. Elsősorban itt most nem csapat munkára gondolok hanem az egyéni képességekre. Ha ezt az ütemet tartjuk és elkezdjük a csapatot is építeni biztos vagyok benne, hogy nem csak a srácok, de a szülők és a mérkőzésre kilátogató nézők is élvezni fogják a meccseinket.”

 
Stáb: