U14: Teljes siker a 3. fordulóban

U14: Teljes siker a 3. fordulóban

Izgalmasan indult a szombat reggelünk, hiszen 08.30-kor még csak 9-en voltunk a pályán. A Merkovics család rugalmasságának köszönhetően azonban a kezdésre megérkezett a 10. játékosunk is.

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, III. forduló

ELITE Basket Törökbálint– DMTK Haraszti Sasok  89-84

Az első félidőben mindenki felpörögve kezdte meg a mérkőzést, ami meg is látszott az eredményünkön (49-35). Ám a fordulást követően töretlenül haladtunk felfele a negyedik negyed negyedik percéig. A csapat kicsit visszaváltott a sebességből, de főleg a védekezésből elég keményen. Közrejátszott az is, hogy 3 kulcsemberünk kipontozódott. Ennek hatására (83-66) sok butaságot csináltunk támadásban, amit az ellenfelünk kegyetlenül kihasznált és elég hamar azon kaptuk magunkat, hogy 1 perccel a vége előtt 85-82 az állás. Kovács Botond higgadtságának és szervezésének köszönhetően megtartotta magát a csapat és végül szép győzelmet tudhattunk magunknak.

ELITE Basket Törökbálint – Budapest Basket  89-77

Négy óra pihenést követően nekivágtunk a második mérkőzésünknek is. Ezen a mérkőzésen is az első félidőt erősen kezdtük (44-34). Most viszont a fordulás után nagy dekoncentráltsággal küzdött a csapatunk minden tagja. Erősen hanyatlott a védekezés és a támadásunk sem ment olyan jól. A harmadik negyed végére 59-65 volt az állás. A negyedik negyed közepén még mindig 8 ponttal álltunk mínuszban. Egy időkérést követően fiataljaink egy teljesen új mentalitással visszamenve a pályára küzdöttek tovább és aratták le a megérdemelt babérokat.

Tóth András edző: Először is gratulálok a csapatnak a két győzelemhez. Ezzel feljebb jutottunk egy csoporttal. Eljött az idő, hogy most már nem csak játékosként, hanem edzőként is megtapasztalhattam, hogy milyen az, amikor egy presztízs meccset játszunk. Még izgalmasabb, mint én azt gondoltam!!! A pályán látott játék remek képet adott vissza nekünk edzőknek és elmondhatom, hogy jó úton haladunk és sikeresen kamatoztatják a tanultakat fiataljaink. Nem tehetjük meg egyik csapattal sem szemben, hogy elbambulunk a pályán és gyermeteg hibákat ejtünk, hiszen ahogy ezt a mérkőzések is mutatják hamar fordulhat a kocka. Gratulálok ellenfeleinknek is remek mérkőzéseket játszottunk. Haladunk tovább és dolgozunk keményen, mint eddig.

Nem elhanyagolható a szülői szurkoló tábor, akik óriási bíztatással buzdították játékosainkat!

HAJRÁ ELITE!!!

Stáb: