U16: Siker, küzdés, csalódás

U16: Siker, küzdés, csalódás

Az U16-os Csapat második két hónapja 2-2-es mérleggel zárult.

ELITE Basket – MAFC/B  74-62

Ezt a mérkőzést várták fiaink a legjobban. Mindenki a mérkőzés napján vért ivott és felszívva jöttünk be a pályára. Hihetetlen mellbedobással és küzdéssel harcoltunk egészen 40 percig. Egymás sikerének örülve a végén extra ziccerekkel alakítottuk ki a végeredményt.

Tóth B. 25/12, Bohács P. 15p, Horváth Á. 14p

Tóth András vezetőedző: Mindenki érezte, hogy az idegenbeli vereségünk nem volt reális. Ennek tudatában a 110%-ot hoztak ki magukból a fiúk! Rettentő büszke vagyok rájuk!

ELITE Basket - Újpest MT  69-80

Végig szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok. A harmadik negyedben az Újpest húzott el 12 pontra, majd hamar észbe kaptak a mieink és gyorsan vissza is zárkóztunk 5 pontra (55-59). A harmadik negyed vége előtt egy Újpesti játékos földre esett, a térde kiugrott a helyéről. Innen is jobbulást kívánunk neki és mihamarabbi felépülést. Sajnos 1 órát kellett várni a mentőkre és addig állt a mérkőzés. A folytatást követően az Újpesti játékosok még nagyobb elánnal küzdöttek és alakították ki a végeredményt.

Tóth András vezetőedző: Szeretnék én is jobbulást kívánni az Újpesti játékosnak! A helyzettől függetlenül csalódott voltam, hogy nem voltunk képesek már az első negyedtől mi uralni a dominanciát a pályán és mi diktálni a tempót. Közvetlen riválisainkkal szemben meg kell tanuljuk, hogy mi tudjunk a pályán irányítani.

Bp. Honvéd/B - ELITE Basket  111-69

Remek küzdéssel mentünk el a Honvéd pályára. Minden a 12 játékosunk pályára tudott lépni és megmutatni harciasságát. A hangulat kiváló volt, a csapatunkon látszott a játék élvezete és a csapatjátékunk sem hagyott alább!

Tóth András vezetőedző: Örülök, hogy mindegyik játékosom érvényesülni tudott a pályán. Mindenkit igyekeztem pihentetni, mert másnap a Budaörs ellen lépünk pályára. Büszke vagyok a játékosaimra!

Budaörsi DSE – ELITE Basket  62-64

 120%-os koncentrációval érkezett meg mindenki a mérkőzésre. Fiainkon szerencsére nem látszódott egyetlen percre sem az előző napi mérkőzés. Horváth Áron már az első negyedben fault problémával küzdött, így a többieknek nélkülözni kellet őt egy darabig (19-11). A második negyedben észbe kaptunk és sikerült fordítani a mérlegen (33-36). A fordulást követően a pályán teljes mértékben az agresszív védekezést lehetett látni mind a két oldalon, amely nem hozott pontgazdag negyedet (43-47). Az utolsó negyed 45 másodpercében 60-63 a Budaörs támadhatott, melyet kosárral abszolvált. 62-63 15 másodperc van hátra és a Budaörsiek faultot ütöttek Horváthon. Irány a bűntető vonal, hála a bónusznak. Az első kimaradt a második beesett. A budaörsiek még tudtak egy ziccert dobni, ami kimaradt és a lepattanót igaz, hogy visszaszedték, de Majzik félig jó (szerencse, hogy ez most elég volt) kizárásának köszönhetően csak a gyűrű aljába tudták beledobni a labdát és ezzel győzelmet aratott csapatunk.

Horváth Á. 15p, Bohács P. 14p, Kardos L. 16/6

Tóth András vezetőedző: Elmondhatatlanul büszke vagyok a srácokra, hogy ezt a két napot ilyen keményen lenyomták. Ismét érezhető volt a csapatszellem a pályán, mely a hatodik emberünket jelentette és a győzelmet is.

Stáb: