U18: A listavezetőt fogadtuk otthonunkban ... és nyertünk!

U18: A listavezetőt fogadtuk otthonunkban ... és nyertünk!

Regionális Junior (U18) Bajnokság, alapszakasz

2018.11.14. szerda 17.45

ELITE Basket Törökbálint - Bp. Honvéd SE "B"  84-81 (22-23; 17-21; 21-19; 24-18)

A listavezetőt fogadtuk otthonunkban. Agresszív védekezés jellemezte az ellenfelünket. Szinte az egész mérkőzésen egészpályán daráltak minket. Érdemes még megemlíteni, hogy a sportberkekben közismert legendás Klampár Tibor unokája Erdei Márk is zseniális dolgokat csinált támadó részről. A letámadás ellen többször is sikerült emberelőnyös helyzetet kialakítanunk, így az első félidőben ebből nem tudtak nagy előnyt szert tenni a honvédos fiatalok.  Ezt tovább könnyítette, hogy a korai támadásvezetéseink szervezéseivel sem volt probléma, így támadóidő elegendőnek bizonyult. A mérkőzés egyik meghatározó szerepét Czeczeli Bence védőteljesítménye határozta meg. Ügyesen és kellő agresszivitásának köszönhetően kivette az ellenfél igazi pontgyáros akcióit.

A csapatban egyéni extra teljesítmény ugyan nem mutatkozott, de az egységességünk meghozta a gyümölcsét.  A negyedik negyed hetedik percében kilenc ponttal vezettünk és előnnyel mentünk be a végjátékba. Erre szükség is volt mert az utolsó percben ez az előny egy pontra csökkent, azonban a végén az előnyünket sikerült megtartani és ismét egy "GY" betűvel lett gazdagabb a junior csapatunk.

Simon Nándor: " A listavezetőt megverni mindig öröm. A mai napon a Honvéd agresszív védekezését sikerült támadó oldalon kompenzálnunk. Amikor viszont nálunk is javult a védekezés akkor előnyre tettünk szert.  Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. "

Stáb: