U18: Regionálisban indulunk

Junior csapatunk Körmenden mérette meg tudását. A tornán 4 csapat vett részt: Kecskemét, Körmend, Kőbánya, és mi. A négy csapat közül a Körmend jutott be a kiemelt junior bajnokságba, mi pedig a regionális bajnokságban folytatjuk a versenyzést.

Fiú Kiemelt Junior Bajnokság, Selejtező

A torna alatt 3 mérkőzést játszottunk, ahol az első és legfontosabb célunk az volt, hogy csapattá kovácsolódjunk. Lehetőségeink korlátozottak voltak, összesen 8 embert tudtam pályára küldeni. Sajnálatos módon Kotschy Balázs vállsérülést szenvedett a második mérkőzés 5. percében, mellyel elveszítettük a csapat kapitányát, és ezzel a tartásunkat is. A harmadik mérkőzésen értük el a kitűzött célunkat, csapatként, egymásért tudtunk küzdeni. Sajnos a vereségeink között voltak nagy pontkülönbségűek is, melynek fő okai:

          1. Figyelmetlenség a védekezésben

          2. Kizárás - Lepattanó szerzés hiánya

          3. Támadásban a ki nem kényszerített hibák aránya

ELITE Basket Törökbálint - Mercedes KA Kecskemét  46-76

ELITE Basket Törökbálint - Zsíros Akadémia Kőbánya  66-103

Körmendi Törpördögök - ELITE Basket Törökbálint  104-54

Simon Nándor vezetőedző: Csapatunk jövőjét nagymértékben meg fogja határozni a sportolóink hozzáállása. A minimális elvárás továbbra is az edzéseken való minőségi részvétel, és a versenyzői hozzáállás a mérkőzéseken. A regionális bajnokság mérkőzései azt szolgálják, hogy a versenyzésben fejlődjünk, és ha ez a fejlődés megfelelő ütemű, akkor bekerülhetünk a kiemelt bajnokságba.

Stáb: